Kan en tom vinflaske eller et gammelt syltetøjsglas blive til smuk julepynt eller til en elegant vase? Ja! Hvis du bare afleverer dem i din nye affaldsbeholder, er du samtidig med til at spare på naturens ressourcer og forbedre klimaet.

Når du har tømt flaskerne og skyllet de tomme glas fra f.eks. syltetøj og konserves, putter du dem bare i det rum i din affaldsbeholder, der er beregnet til metal, glas og plast. Så ender glas og flasker på et glasværk, hvor det hele bliver knust. Glasskårene bliver smeltet om og indgår i produktionen af f.eks. nye flasker, julepynt, vaser og skåle.

Når vi genanvender glas, skal der bruges færre råstoffer (sand, soda og kalk) til glasproduktionen. Samtidig bliver energiforbruget og dermed udledningen af CO2 mindsket meget.

Glasskår kan anvendes til glasproduktion igen og igen. Uden at tilføre blandingen nyt glas.

Det er da slet ikke så ringe endda!

“NÅR DU AFLEVERER DINE FLASKER OG GLAS TIL GENANVENDELSE, GENOPSTÅR DE MÅSKE SENERE SOM VASER ELLER JULEPYNT.”

Fakta

Glas laves af meget fint sand, og det kræver syv gange så meget energi at smelte sandet om til glas, frem for at genbruge glas. Man bruger også dobbelt så meget vand. Kopper og tallerkner lavet af porcelæn må ikke komme i affaldsbeholderen, da det ødelægger glasproduktionen. Porcelæn skal i stedet afleveres på genbrugsstationen.