Det papir, som den her historie er trykt på, genser du muligvis om et år eller to. Men i en noget anden form. Nemlig som avispapir. Endnu senere bliver det måske til en æggebakke, til toiletpapir eller køkkenruller. Eller til isolering af dit hus.
Papir har nemlig mange liv.

Ja, faktisk kan papir genanvendes 7 til 10 gange, inden fibrene i papiret er slidt op. På den måde kan vi ikke blot spare en masse træ til papirproduktion, men også en masse energi, vand og kemikalier. Hvis vi genanvender alle de reklamer, aviser, blade og andet papir, vi samler sammen, kan det blive til rigtig mange køkkenruller og æggebakker eller rigtig meget ”papiruld” til isolering.

Derfor er det en rigtig god idé, at du afleverer alle dine gamle blade, aviser, reklamer, rent papir m.v. i din nye affaldsbeholder. Mindre styk- ker pap og karton, f.eks. tomme cornflakes- og havregrynspakker, kan gå samme vej.

Det vil dog være endnu mere effektivt at spare på papiret i hverdagen. F. eks. ved at læse mails og andet på computeren i stedet for at lave print. Sige nej-tak! til reklamer. Skrive på begge sider af papiret.

Bruge fejlprint som kladdepapir. Bruge en klud i stedet for køkkenrulle til at tørre op på bordet.

“Aviser, blade, reklamer og andet rent papir kan genanvendes til bl.a. toiletpapir, køkkenruller, æggebakker og ”papiruld” til isolering”