Budskabet om, at vi skal passe godt på naturen, går rent ind hos de hundredevis af børn, der i disse dage besøger Revas-standen i forbindelse med Snapsting for Børn på Borgvold i Viborg

I disse dage går hundredevis af stolte børn i Viborg og omegn rundt med et flot kort, hvoraf fremgår, at de med navns nævnelse er udnævnt til naturhelte. Kortet har de fået efter at have gennemført tre små, sjove konkurrencer om behandling af affald, der er det store trækplaster på den stand, som Viborg Kommunes affaldsselskab Revas 19.-21. juni har i forbindelse med Snapsting for Børn på Borgvold i Viborg.

Revas-medarbejderne på standen er næsten blevet løbet over ende af glade børn, der gerne vil være med i konkurrencerne, hvor deltagerne kun konkurrerer med sig selv, ikke med andre børn.

– Det er bare rigtig, rigtig sjovt. Og så lærer vi jo også, at vi ikke bare må smide affald i naturen, fortæller veninderne Victoria og Emmelie, der går i 2. klasse på Vestre Skole.

Fantastisk godt arrangement

– Det er et fantastisk godt arrangement, siger pædagog Jannie Døssing Jensen fra Børnehaven Bulderby, som er af sted med 12 børn.- Det er vigtigt, at man i en tidlig alder får gode affaldsvaner. Hjemme i børnehaven gør vi selv meget ud af at lære børnene, at de skal putte affald i affaldsbeholden og ikke bare smide det fra sig. Det er jo det samme budskab, børnene får her – på en sjov og spændende måde, siger Jannie Døssing Jensen.

Vigtigt at få børnene i tale

At børn er en vigtig målgruppe, understreges også af affaldschef Poul Møller.

– Jo tidligere vi får indarbejdet gode og fornuftige affaldsvaner, des bedre. Snapsting for Børn er en fantastisk god mulighed for at få rigtig mange af de yngste medborgere i tale. Derfor har vi valgt at være til stede på Borgvold, siger Poul Møller.