Dine beholdere
Har du behov for andet end
Standardløsningen?
Har du et andet behov end standardløsningen, så kan du på prislisten herunder se alternative muligheder for sammensætning.
Vær opmærksom på at vælge en løsning som passer til dit faktiske behov. Låget skal kunne lukkes helt på beholderen, på tømmedagen.
Priserne er gældende pr. 1. januar 2024 med forbehold for ændringer.
Har du udfordringer med
Dit syn?
Det kan være en udfordring, hvis dit syn er svækket, og du ikke kan se piktogrammerne på beholderne. Vi kan derfor tilbyde taktil afmærkning til dine beholdere. Vores skilte har letforståelige symboler, tekst og punktskrift (braille) til hver fraktion, så blinde og svagsynede kan skelne imellem de forskellige affaldsbeholdere. Derudover er både symboler og bogstaber hævet fra pladen, så de også kan føles med fingrene. På den måde kan dem, der bliver blinde eller svagtsynede senere i livet, også nemmere læse det.
Bor du et sted uden gadelys, kan du få
Reflekser til din beholder
Hvis du bor på landet, kan det være en udfordring for bilister at se dine affaldsbeholdere, når de står ved skel på tømmedagen. Det kan være til fare for trafiksikkerheden, samt ødelægge beholderen.
Vi tilbyder derfor en reflekspakke, bestående af 4 reflekser som kan klæbes på hver side af beholderen. Har du behov for dette, så kontakt Revas.
Spørgsmål og svar om dine beholdere
Du kan vaske din beholder med sæbe og gerne varmt vand. Læg den ned, og brug en kraftig børste eller en gulvskrubbe til at skrubbe sæbe og varmt vand ind. Skyl efter med vandslangen.
Maddiker
Maddiker er uskadelige, selvom de er ulækre. Er du uheldig og har fået maddiker i din affaldsbeholder, er det godt at vide hvordan du kan komme af med dem og hvordan du undgår at få dem på besøg igen.
Sådan kan du forhindre maddiker i din beholder til madaffald:
- Dryp dit affald godt af inden du kommer det i madaffaldsposen
- Fyld ikke posen helt op – du skal kunne binde en solid knude på affaldsposen
- Kast eller pres ikke posen ned i beholderen, den risikerer at gå i stykker
- Hvis muligt – placer beholderen et køligt og skyggefuldt sted
- Luk låget på din beholder
- I ekstreme varmeperioder kan du evt. have en pose i din fryser til madaffald, som smides i beholderen dagen inden tømning
Hvis der er kommet maddiker i beholderen:
- Tøm affaldsbeholderen og hæld et par liter kogende vand ned langs siderne for at fjerne fluelarver og fastgroet materiale og luk låget til.
- Når vandet er kølet af, hælder du vandet ud og gentager evt. et par gange.
Brug ikke gift. Maddiker er ikke farlige, så brug aldrig sprøjtegifte til at bekæmpe dem med. - Efter rengøring kan du bruge Rodalon eller husholdningssprit. Brug aldrig Klorin.
- Lad din beholder tørre inden du igen bruger den til affald.
Hvis din beholder går i stykker i forbindelse med tømning, så erstatter Revas som udgangspunkt beholderen.
Hvis beholderen går i stykker i forbindelse med stærk blæst eller andre vejrmæssige forhold, er det husstanden der skal erstatte beholderen. Dette gælder også hvis et fastfrosset låg forsøges åbnet. Her anbefaler vi at banke let på låget for at løsne det. Brug ikke redskaber til at lirke det op.
Det er husstandens ansvar at sikre beholderen nytårsaften. Går beholderen i stykker i forbindelse med nytårsløjer, skal husstanden erstatte beholderen.
Er din beholder defekt, skal du kontakte Revas, som vil foretage vurdering vedr. evt. reparation eller udskiftning af din beholder.
Vi anbefaler som udgangspunkt at lade skillerummet blive siddende.
Men, hvis du har lidt "fingersnilde" og kan fjerne skillerummet uden at beskadige beholderen, må du gerne fjerne det.
Vær dog opmærksom på at det kræver lidt værktøj og at "propperne" skal isættes igen for at forhindre indtrængen af vand.
Du skal selv aflevere skillerummet på genbrugsstationen.
Beholderen er dog stadig tiltænkt mindre papstykker, så du skal fortsat rive pappet i mindre stykker.
Vores renovatør Meldgaard har lavet denne lille film, som viser hvordan de tømmer beholderne.
Vær opmærksom på at filmen åbnes i Youtube.
Sådan tømmes beholderne på skraldebilen.
Dine forpligtelser
Adgangsforhold, tilkørselsveje, vinterberedskab m.m
Ekstra sæk
Har du ekstra affald efter en fest? Så kan du købe en kode her
Sommerhus
Se tømmeplan for sommerhuse i Viborg Kommune